Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κυριακάτικες Δραστηριότητες #7

Αυτή την Κυριακή, ας το ρίξουμε στην ανακύκλωση!


Φτιάξτε μαζί με το παιδί κάθε λογής κατασκευή χρησιμοποιώντας ρολά χαρτιού! Δείτε μερικές ιδέες εδώ:








Ακόμη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κομμάτι άδειας συσκευασίας αυγών, για να φτιάξουμε φανταστικά γυαλιά!



Τα άδεια και άχρηστα βαζάκια (αν και τα βαζάκια σπάνια είναι άχρηστα, σχεδόν όλοι τα φυλάμε!) μπορούν με λίγο χρώμα και χαρτόνι να μεταμορφωθούν σε χαριτωμένα ζωάκια!


Ένας παλιός τηλεφωνικός κατάλογος, αφού τον κόψουμε στη μέση, τον χωρίσουμε σε 5-6 ίσα κομμάτια και διπλώσουμε κάθε κομμάτι του ξεχωριστά σαν πέταλο λουλουδιού, μετατρέπεται εύκολα σε πρωτότυπη μολυβοθήκη για το γραφείο μας!





Δείτε ακόμη:





Η μεταφράστρια των παραμυθιών Γκριμ, Μαρία Αγγελίδου ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή για να αφηγηθεί το γνωστό παραμύθι των δυο παιδιών που συναντούν την κακιά μάγισσα μέσα στο δάσος και καταφέρνουν να την ξεγελάσουν. Μαζί με την αφηγήτρια, δυο ηθοποιοί με πολυετή εμπειρία στο παιδαγωγικό θέατρο θα αναβιώνουν το παραμύθι μέσω της κίνησης, του παιχνιδιού, του χορού και της ζογκλερικής τεχνικής, μέσα σε ένα εντυπωσιακό εικαστικό περιβάλλον που συνδυάζει την αισθητική του θεάτρου σκιών με την αφήγηση και τη δράση. Παράλληλα, η παράσταση θα πλαισιώνεται από ένα μουσικό περιβάλλον βασισμένο σε ήχους από παιδικά παιχνίδια. Η παράσταση θα έχει επίσης διαδραστικό χαρακτήρα, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς θεατές να συμμετέχουν στην ροή του παραμυθιού και έτσι να γίνουν μέρος της θεατρικής δράσης.  

ώρα: 11:00 π.μ.
τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (παιδιά κάτω των 15 χρόνων), 10 ευρώ (ενήλικες)


Και για τα μικρά και μεγάλα παιδιά από Θεσσαλονίκη:




Μπορεί οι καιροί να μην είναι για πρίγκιπες… αλλά αυτόν τον πρίγκιπα όλοι τον αγαπάμε μέχρι λατρείας! Για τον λόγο αυτό και το θέατρο Λαμπιόνι τον ανεβάζει στη μικρή του σκηνή κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Αννίτας Γκαϊτατζή.

Αγάθωνος 31, Ξηροκρήνη
Θεσσαλονίκη
Τηλ – Fax: 2310 749 230






Καλή διασκέδαση :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: