Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Κυριακάτικες Δραστηριότητες #2

Η σημερινή κυριακάτικη κατασκευή είναι αρκετά φθινοπωρινή, άσχετα αν αύριο ξημερώνει Οκτώβριος και η θερμοκρασία είναι ακόμη 33 βαθμοί! Το θέμα μας είναι....ο σκαντζόχοιρος!

Θα χρειαστούμε λεπτό χαρτόνι ή κόλλα Α4 σε λευκό χρώμα και δυο αποχρώσεις δαχτυλομπογιάς σε καφέ χρώμα. Απλώνουμε τα χρώματα στις παλάμες μας και στη συνέχεια αποτυπώνουμε στο χαρτί μας, όπως στη φωτογραφία. Έτοιμος ο σκαντζόχοιρος!




Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομμάτια τσόχας (felt) σε μπεζ και καφέ χρώμα, να ζητήσουμε από το παιδί να κόψει σε μικρά τρίγωνα τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου και στη συνέχεια να το βοηθήσουμε να κολλήσει ή να ράψουμε εμείς κουμπιά για μάτια.



Τέλος, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δημιουργήσουμε και να παίξουμε μαζί με το παιδί στην κουζίνα! 
Χρησιμοποιούμε μια βασική συνταγή για τρουφάκια (π.χ. αυτή εδώ, χωρίς την επικάλυψη), στολίζουμε με μικροσκοπική σοκολατένια τρούφα για μαλλιά, βάζουμε και μερικές λεπτομέρειες (μάτια, μύτη, στόμα) και είμαστε έτοιμοι να καταβροχθίσουμε μικρά σκαντζοχοιράκια!




Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Για εσάς που μένετε στην Αθήνα, μπορείτε να επισκεφθείτε τον "Παραμυθοπλάστη", Παναγή Τσαλδάρη 17 στο Περιστέρι, σ' έναν κόσμο γεμάτο παραμύθια! Το εορταστικό του άνοιγμα θα γίνει σήμερα Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 18:30 το απόγευμα. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η κράτηση θέσεων απαραίτητη! 
Τηλέφωνα: 210 57 74 599, 6973 31 99 71



Επίσης, το Νόησις διοργανώνει για τους φίλους στη Θεσσαλονίκη μια διαφορετική επιμορφωτική εκδήλωση την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, από τις 11.30 μέχρι τις 13.30, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Μύες εν δράσει». Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-16 ετών, σε εκπαιδευτικούς και γονείς που επιθυμούν να πληροφορηθούν για θέματα προσβασιμότητας και προσαρμοσμένου αθλητισμού και να περάσουν μία ευχάριστη και δημιουργική Κυριακή. 


Σχεδιασμένο από τον ειδικό επιστήμονα προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, Βαγγέλη Κονταξάκη, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά χωρίς αναπηρία να ενημερωθούν για τα άτομα που έχουν προβλήματα κινητικότητας ή τύφλωση και μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες όπως, παιχνίδια, ζωγραφική και αθλητισμό να λειτουργήσουν μαζί σε μια προσπάθεια κατανόησης, εξοικείωσης και αποδοχής της διαφορετικότητας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: