Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ημερίδα για τον Τραυλισμό

Η Oμάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Διαταραχές της Ροής της Ομιλίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

«Τραυλισμός: Μία Διαταραχή Πολλά Πρόσωπα»
Σάββατο 12 Νοεμβρίου, 2011
Αμφιθέατρο Σχολής Μωραΐτη
Ώρες: 8.30 - 15.00
Στη διοργάνωση της ημερίδας συμμετέχει η Πρωτοβουλία Προσώπων που Τραυλίζουν*
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ


Στόχοι της ημερίδας είναι :
  • η ενημέρωση φορέων ψυχικής υγείας, λογοθεραπευτών, παιδιάτρων, εκπαιδευτικών και σπουδαστών τμημάτων επιστημών υγείας και παιδαγωγικών επιστημών, για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τον τραυλισμό.
  • η ενημέρωση των γονιών παιδιών που τραυλίζουν και των εφήβων - ενηλίκων που τραυλίζουν, σχετικά με τον τραυλισμό, τις σύγχρονες μεθόδους παρέμβασης, καθώς και της ισχύουσας νομοθεσίας για τα πρόσωπα που τραυλίζουν.
  • η υποστήριξη της «Πρωτοβουλίας των Προσώπων που Τραυλίζουν» για τη δημιουργία πανελλαδικού σωματείου κατά τα πρότυπα αντίστοιχων σωματείων του εξωτερικού.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες σχετικά με τη φύση του τραυλισμού, την αιτιολογία του, την εξελικτική του πορεία καθώς και σύγχρονους τρόπους λογοθεραπευτικής παρέμβασης στην προσχολική, σχολική ηλικία, και την ενήλικη ζωή.

Επίσης, ενήλικες που τραυλίζουν και γονείς παιδιών που τραυλίζουν θα παρουσιάσουν την δική τους εμπειρία και θα ενημερώσουν το κοινό για την πρωτοβουλία δημιουργίας πανελλαδικού σωματείου.
Τέλος, εκτός των εισηγήσεων, ειδικευμένοι λογοθεραπευτές θα απαντήσουν σε ερωτήματα του κοινού στα πλαίσια μιας διαδραστικής συζήτησης.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. KurtEggers, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Lessius του Βελγίου και υπεύθυνος του προγράμματος EuropeanClinicalSpecializationinFluencyDisorders. Μεταξύ των Ελλήνων ομιλητών συμμετέχουν: Θεόδωρος Μπαλτάς, Κατερίνα Ντούρου, Ειρήνη Πετράκη, Νίκος Τσιγγίλης, Γιώργος Φούρλας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και Μιρέλα Χωριανοπούλου.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη στα πλαίσια της συνεισφοράς του Πανελλήνιου Σύλλογου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών στην επιμόρφωση των επαγγελματιών και στην ενημέρωση της κοινότητας.
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας στην ημερίδα.
Κατεβάστε το πρόγραμμα και την αφίσα της ημερίδας εδώ

* Η «Πρωτοβουλία Προσώπων που Τραυλίζουν» είναι μία ομάδα από πρόσωπα που τραυλίζουν που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα Σύλλογο για τον τραυλισμό. Με την δημιουργία του Συλλόγου, η ομάδα αυτή προτίθεται να:
  • υποστηρίξει και να προασπίσει τα δικαιώματα των προσώπων που τραυλίζουν
  • βοηθήσει όσους χρειάζονται ενημέρωση και πληροφόρηση
  • αφυπνίσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον τραυλισμό.
Με την ομάδα αυτή μπορείτε να επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sillogostravlismou@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: