Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Κουφός είσαι, ρε; Δεν ακούς;

Η Σοφία Κολοτούρου έχει σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει εκδώσει μία συλλογή ποίησης, τα "Αν-επίκαιρα ποιήματα", εκδόσεις Δαρδανός-Τυπωθήτω (2007), από την οποία δύο ποιήματα μελοποιήθηκαν, το ένα από τον B. D. Foxmoor των Active Member στο άλμπουμ "Όταν οι μικρόνοοι hiphoραγούν", και το άλλο από τον Κώστα Παρίσση στο δίσκο "One For the Road" του Δώρου Δημοσθένους.

Το Σεπτέμβρη του 2010 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο "ΚΟΥΦΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ; ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ;" από τις εκδόσεις ΚΨΜ.
Σε αυτό το βιβλίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η περιγραφή των εκδόσεων ΚΨΜ εδώ, η Σοφία Κολοτούρου "περιγράφει κουφές ιστορίες καθημερινής τρέλας από τη ζωή ενός μεταγλωσσικά κωφού ανθρώπου.
Ιστορίες που εσείς πιθανότατα δεν έχετε ακούσει ποτέ, όμως η ίδια έχει βιώσει ως αυτήκοος μάρτυς και συνεπώς σας τις μεταφέρει από …πρώτο αυτί.
Μερικές από αυτές τις ιστορίες τις ψιθύρισε και στον σκιτσογράφο Σπύρο Δερβενιώτη, με τον οποίο έπαιξαν το παιχνίδι «χαλασμένο τηλέφωνο», έτσι ώστε να καταγραφούν επακριβώς τα γεγονότα σε κόμικ".

Συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες και έχει δημιουργήσει από τον Απρίλιο του 2009, μαζί με τον Κώστα Κουτσουρέλη, τη διαδικτυακή ανθολογία σύγχρονης ελληνικής ποίησης σε παραδοσιακές μορφές με τίτλο "Νέοι Ήχοι στο Παμπάλαιο Νερό" (η διεύθυνση είναι αυτή: http://pampalaionero.wordpress.com/)





Περισσότερες πληροφορίες για τη Σοφία Κολοτούρου θα βρείτε στο:
http://www.sofiakolotourou.gr/

Καθώς και στο προσωπικό της ιστολόγιο: http://kofosi.blogspot.com/




1 σχόλιο:

ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ Ιωάννα!

Καλώς με βρήκες...