Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασισμότητας 2010


Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας, οι οποίες φέτος θα εορταστούν με διήμερο εκδηλώσεων στον Πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Νομαρχίας Πειραιά στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2010. Κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχρηστίας για το 2010 είναι η Επικοινωνία, σε όλες τις δυνατές εκφάνσεις της καθημερινότητας των ανθρώπων στην Ψηφιακή Εποχή.

Στόχοι των Ημερών Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας
  1. Να διαδοθούν οι έννοιες, μέθοδοι και πρακτικές της Ευχρηστίας και της Προσβασιμότητας που είναι κατά πολύ άγνωστες στο ευρύ ελληνικό κοινό.

  2. Να ανιχνευθούν καλές πρακτικές που ακολουθούνται στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να προταθούν οδηγίες για τη βελτίωση διαδικασιών με γνώμονα την Ευχρηστία, Εργονομία και Προσβασιμότητα.

  3. Να προταθούν κατευθύνσεις Ευχρηστίας, Εργονομίας και Προσβασιμότητας στους δημιουργούς λογισμικού, και ειδικότερα εφαρμογών στις επικοινωνιακές εν γένει διαδικασίες.

  4. Να διερευνηθούν οι εφαρμογές της Ευχρηστίας και της Προσβασιμότητας στον τομέα της εκπαίδευσης με τη χρήση ψηφιακών μέσων, καθώς και στον τομέα της διαγενεακής επικοινωνίας.

  5. Να εξεταστούν σε βάθος τα ζητήματα αλληλεπίδρασης ανθρώπου υπολογιστή σε σχέση με τις έννοιες της Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας, καθώς και η εισαγωγή των θεμάτων αυτών στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  6. Να αναδειχθούν οι αυξανόμενες ανάγκες του κοινού για Ευχρηστία και Προσβασιμότητα στους τομείς της επικοινωνίας, πληροφόρησης και προσφοράς υπηρεσιών (διαδίκτυο, συναλλαγές, τηλεπικοινωνίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης).

Σε ποιους απευθύνονται
  • Στους υπεύθυνους πληροφοριακών συστημάτων
  • Στους υπεύθυνους δημιουργίας λογισμικού
  • Στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων
  • Σε φορείς που ασχολούνται με τα άτομα τρίτης ηλικίας
  • Σε φοιτητές και ερευνητές σε θέματα που άπτονται της Ευχρηστίας, Προσβασιμότητας, Εργονομίας και εν γένει σε θέματα Επικοινωνίας Ανθρώπου-Μηχανής
  • Στις οργανώσεις για ΑΜΕΑ
  • Σε κάθε ενδιαφερόμενο και ευαισθητοποιημένο πολίτη.

Πολυχώρος ΑΠΟΛΛΩΝ
, Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια, Πειραιάς Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 Πηγή - περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: