Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Την Τετάρτη στήνεται το "Ανοιχτό Σχολείο"!



(Αναδημοσιευμένο κείμενο από τον ιστοχώρο noesi.gr)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στην προσπάθειά του να προβάλλει το τεράστιο πρόβλημμα που έχει δημιουργήσει η κατάρρευση των μεταφορών, αλλά και να προσφέρει μια δημιουργική ανάπαυλα στα παιδιά που τόσο άδικα μένουν στο σπίτι στερούμενα την εκπαίδευσή τους, το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων αποφάσισε το στήσιμο ενός "Ανοιχτού Σχολείου" που θα "φιλοξενήσει" παιδιά, γονείς και εθελοντές εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 24/10/2012, ώρες 10.00 - 13.00, στον πεζόδρομο της Κορραή (απέναντι από το Πανεπιστήμιο).
Συμβολικό στη θέση του, μπροστά από την ανώτερη στέγη της γνώσης, δείχνει την χαοτική διαφορά ανάμεσα στο τι θα έπρεπε να υπάρχει και τι υπάρχει: ειδική αγωγή σε "ανοσοκαταστολή".
Τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης, δίπλα στην καθημερινή ζωή των βιαστικών περαστικών που ίσως δε γνωρίζουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν το πόσο βαρύ είναι για όλες τις οικογένειές μας το ότι εδώ και ένα μήνα τα παιδιά μας είναι στα αζήτητα και εμείς σε απόγνωση. Αλλά πρέπει να το δουν, να το αγγίξουν και να το μεταφέρουν στο σπίτι τους, τους φίλους, τους συναδέλφους στη δουλειά τους.
Τοποθετημένο εκεί, για να στρέψουμε επάνω σε αυτό το υποτυπώδες σχολειό τα φώτα της δημοσιότητας, για να μη μείνει στην αφάνεια, στις "γκρίζες περιοχές" των δηλώσεων των εκπροσώπων της πολιτείας που λύνουν μονίμως τα προβλήματα χτίζοντας χάρτινους πύργους υποσχέσεων στην άμμο, παλεύοντας με τα δονκιχωτικά πλοκάμια της γραφειοκρατίας.
Αν υπάρχουν κάποιοι που παλεύουν, αυτοί είμαστε εμείς.
Και αν κάποιοι αντέχουν σε όλα αυτά, είμαστε πάλι εμείς. Που μάθαμε να αντέχουμε. Αλλά για έναν και μόνο λόγο: για τα παιδιά μας που τόσο άδικα αντέχουν κι αυτά...
Όχι όμως ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ και σίγουρα όχι για διδάκτορες πολιτικής υποσχεσιολογίας...


Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε να είστε μαζί μας, εκεί, με τα παιδιά σας.
Εθελοντές στο δικαίωμα στην μόρφωση και τη ζωή.

Σας περιμένουμε, να κάνουμε λίγα τετραγωνικά μέτρα μεγαλούπολης ένα φωτεινό σχολειό, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι κάθε σχολειό των παιδιών μας.

Με εκτίμηση,
Δίκτυο Ειδκών Σχολείων


Δείτε και τη δημόσια εκδήλωση του Δικτύου Ειδικών Σχολείων στο facebook εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: