Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε...


Τους "ΑΕΡΙΚΑ" μπορεί να τους έχετε ακουστά.
Οι ίδιοι αυτο-περιγράφονται ως "μουσικό συγκρότημα ατόμων με ειδικές ανάγκες".

Η παρέα αυτή αποτελείται από πολύ καλούς μουσικούς, έχουν ήδη κυκλοφορήσει τον πρώτο τους δίσκο και ετοιμάζονται για τον δεύτερο. Τα έσοδα πηγαίνουν σε ίδρυμα, για τη βελτίωση των συνθηκών των παιδιών που διαμένουν εκεί.

Δείτε τι λένε οι ίδιοι:
"Όταν πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια ξεκινούσε η περιπέτεια των "Αερικών" κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο μακρύς θα ήταν ο δρόμος. Εννιά παιδία με "ειδικές ανάγκες" κι ένας εκπαιδευτής, στα διαλείμματα και στα κενά των προγραμμάτων του Ιδρύματος "Η Θεοτόκος", με αυτοσχέδιες μικροφωνικές, παλιούς ενισχυτές και όργανα, συναντιόνταν μουσικά επειδή ήθελαν να πιστεύουν στο δικαίωμα για το όνειρο.
Αυτισμός, Σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες, όροι επιστημονικοί, έμειναν προσεκτικά κλειδωμένοι στα ντουλάπια των ειδικών. Η μουσική, τα τραγούδια και η ονειροπώληση ενός κόσμου διαφορετικού, όπου όλοι έχουν θέση ανεξάρτητα από τη διαφορετικότητα τους, η κιθάρα, η λύρα, το μπουζούκι και τα κρουστά έγιναν όπλα. Το σύνθημα ήταν απλώς πως
"όλοι μπορούν". Και σε πείσμα όσων δεν πίστεψαν ότι στη ζωή όλα είναι δυνατά, πως η απόσταση της πραγματικότητας από το όνειρο είναι πολύ μικρή, τα "Αερικά" ξέφυγαν από τα στενά όρια του Ιδρύματος.
Πάνω από 100 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, χώρις τη βοήθεια κανενός φορέα, άρχισαν να χτίζουν γέφυρες. Γέφυρες ανάμεσα στους λίγους και τους πολλούς, τους "φυσιολογικούς" και τους διαφορετικούς, τις μειονότητες και την πλειοψηφία. Αυτή την πλειοψηφία, που ίσως να αποτελείται από πολλές μειονότητες.

Τα Αερικά έχουν ήδη ένα δίσκο, με δικά τους τραγούδια και μερικές διασκευές, στον οποίο συμμετείχαν οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Λέκκας, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Γιάννης Σπάθας, Θανάσης Σοφράς, Χρήστος Νικολόπουλος και ο Χάρης Λαμπράκης. Τους ευχαριστούμε όλους όπως επίσης και το Γρηγόρη Φαληρέα για την παραγωγή του CD.
Αυτή τη στιγμή με νέο υλικό προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά μας."
(από το επίσημο site του συγκροτήματος)

Ο Κώστας, η Λίζα, ο Παναγιώτης, η Ειρήνη, ο Γιάννης, ο Γιώργος και ο Βαγγέλης, με την τρυφερή, αμέριστη καθοδήγηση και σημαντικότατη προσφορά των καθηγητών τους, των Ρουμπίνης Ανδρεάκου και Κώστα Αντάρα, "γέφυρες χτίζουν, φράγματα γκρεμίζουν", όσο "διαφορετικοί" κι αν είναι. Γιατί, στο τέλος της μέρας, ό,τι μένει ανικανοποίητο σε όλους μας ανεξαιρέτως είναι οι κρυφές μας ειδικές ανάγκες....Και σ'αυτό, όσο κι αν δε θέλουμε ή δε μπορούμε να το παρεδεχτούμε, είμαστε τρομακτικά ίδιοι.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ΑΕΡΙΚΑ και τα νέα τους, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους, http://www.aerika.gr/. Μπορείτε, ακόμη, να τους βρείτε και στο Facebook, εδώ (κλικ!).


Δεν υπάρχουν σχόλια: