Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

"Μην με αποκαλείς χαζό..."

"Μην με αποκαλείς χαζό", 20/3/2011, 11.30 Αίθουσα Αλέξανδρος (10/03/2011), Κέντρο Πολιτισμού Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Εθν. Αμύνης 1.

Ένα ντοκιμαντέρ που περιγράφει τα βιώματα 4 ατόμων, διαφορετικών ηλικιών και φύλων με δυσλεξία και διάσπαση προσοχής. Συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό. Με ελληνικούς υπότιτλους. Με την ευγενική παραχώρηση από τον παραγωγό, σύλλογο LE TOP Βελγίου...


Η ταινία «Μην με αποκαλείς χαζό», αποκαλύπτει πως η δυσλεξία και άλλες σχετικές μαθησιακές δυσκολίες, βαραίνουν την ζωή κάποιου από την αρχή μέχρι το τέλος τη ζωής του. Μια συνηθισμένη μέρα, στην ζωή ενός παιδιού, ενός έφηβου, ενός νεαρού άνδρα και μια ενήλικης γυναίκας, δείχνει πως αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αντεπεξέρχονται στις επακόλουθες συνέπιες της διαφορετικότητάς τους και πως αυτή τη διαφορετικότητα τους ακολουθεί σαν σκιά.

Πηγή: dyslexia-goneis.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γεια σας! ανακαλύψα τυχαια την σελιδα σας κ την βρισκω εξαιρετη!! η δουλεια σασ ειναι φοβερη κ σπανια βρισκονται ανθρωποι να προσφερουν τοσο απλοχερα κ ανιδιοτελως τις γνωσεις τους κ τις ιδεες τους..μπραβο σας!

οσον αφορα την παραπανω ταινια, που μπορω να την βρω?

Ιωάννα Τσούκα είπε...

Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Η ταινία δεν υπάρχει σε dvd ελεύθερα στα video-club, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες, περισσότερες πληροφορίες, εδώ http://www.dyslexia-goneis.gr/