Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

"ΠΟΡΕΙΑ" - Σύλλογος φίλων Α.με.Α, Πολιτισμού και Εναλλακτικών θεραπειών


Σήμερα το πρωί ανακάλυψα τυχαία την εξής ιστοσελίδα:
http://poreiagr.blogspot.com/

Είναι το blog ενός συλλόγου, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού και των τεχνών και ιδρύθηκε το 2009, στα πλαίσια της προσφοράς και ανάδειξης των καλλιτεχνικών τάσεων και ευαισθησιών που εκδηλώνονται στον παραπάνω χώρο. Έχει ως μέλη ανθρώπους με αναπηρία, αλλά και εθελοντές.

Αναδημοσιεύοντας από το εν λόγω blog:


"Με την λήξη του κάθε ειδικού προγράμματος οι κοινές ομάδες ΑΜΕΑ και μη ΑΜΕΑ δίνουν παραστάσεις και show και συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινωνικό σύνολο. Το άτομο με αναπηρία όντως πλέον πια σε πλήρη φυσική, ψυχική και ειδική κατάρτιση δίνει χορευτικές παραστάσεις, παίζει θέατρο, κάνει εκθέσεις ζωγραφικής, συμμετέχει σε προγράμματα και σεμινάρια, που έχουν άμεση σχέση με την κοινωνική και πολιτιστική του δράση και του ανοίγονται νέες επαγγελματικές προοπτικές, συμπληρώνοντας το προσωπικό του προφίλ με την συμμετοχή και δημιουργία καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Η μέθοδος "art science rehab", πραγματοποιείται στην Ελλάδα από το ιδρυτή του συλλόγου «Πορεία», Γεώργιο- Άγγελο Σουσουγγέλη και ομάδα ειδικών θεραπευτών που δραστηριοποιούνται σε προγράμματα "art therapy" και της ειδικής συμβουλευτικής μέσω από τον σύλλογο «Πορεία».

Ο σύλλογος ξεκινάει πιλοτικά τα προγράμματα «art therapy” μέσω της μεθόδου ASR στην πόλη της Θεσσαλονίκης με συμμετοχή ατόμων από το ευρύτερο φάσμα της αναπηρίας και ατόμων χωρίς αναπηρία υπό την καθοδήγηση των ειδικών με σκοπό και στόχο την άμεση ένταξή τους στον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό τρόπο σκέψης και την συμμετοχή τους σε κοινές δράσεις τέχνης και πολιτισμού.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις , καθώς και εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής από τα μέλη και τους εθελοντές του συλλόγου. Επίσης έχουν γίνει και παρουσιάσεις λογοτεχνικών δραστηριοτήτων μελών του συλλόγου. Στο σύλλογο αρχίζουν μαθήματα χορού λάτιν, οριεντάλ, σύγχρονου, χοροθεάτρου, θεάτρου , ζωγραφικής, λογοτεχνίας, φωτογραφίας και ειδικής συμβουλευτικής μέσα στο μήνα Φεβρουάριο για ΑΜΕΑ και άτομα χωρίς αναπηρία. Τα μαθήματα πλαισιώνονται και υποστηρίζονται από την ειδική διδασκαλία, εποπτεία και συνεργασία ψυχολόγων, κοινωνικής λειτουργού, ιατρικού προσωπικού εξειδικευμένα πάνω στην μέθοδο ASR."

Πηγή: http://poreiagr.blogspot.com/2010/02/blog-post.html




Τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου είναι:

"ΠΟΡΕΙΑ"



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ Α.με.Α
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ
ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ

ΚΙΟΥ 23 Τ.Κ.551 32
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ


ΚΙΝΗΤΟ.: 6944967840


ΤΗΛ.: 2310435050



e-mail : poreiagr@yahoo.gr


Βρείτε τους και στο Facebook: http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000515020473&v=wall&ref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια: