Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Κυριακάτικες Δραστηριότητες #3

Φτιάξτε μαζί με το παιδί τα παρακάτω σχήματα για την εξάσκηση της λεπτής του κινητικότητας!

Θα χρειαστούμε:
-αφρώδες υλικό ή χοντρό χαρτόνι σε διάφορα χρώματα
-διακορευτή (το μηχανηματάκι που ανοίγει τρύπες)
-κορδόνια παπουτσιών σε διάφορα χρώματα


Κόβουμε το αφρώδες υλικό ή το χοντρό χαρτόνι στα σχήματα που θέλουμε ή δίνουμε στο παιδί να τα κόψει. Μπορούν να ανήκουν στο ίδιο θέμα (π.χ. φρούτα, μέσα μεταφοράς, ζώα, κλπ.) ή να είναι διαφορετικής θεματολογίας μεταξύ τους. Αν υπάρχει η δυνατότητα, πλαστικοποιούμε τα σχήματά μας για να μεγιστοποιήσουμε την αντοχή τους. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τρύπες σε (όσο γίνεται) ίση απόσταση μεταξύ τους. Ζητάμε από το παιδί να περάσει το κορδόνι εναλλάξ από τις τρύπες (βλ. φωτογραφία). Είναι μια φανταστική δραστηριότητα για την εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας του παιδιού και του οπτικοκινητικού συντονισμού!

Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με ή χωρίς αναπηρία.

Ακόμη:

Στην Αθήνα κατέφτασαν οι φοβεροί και τρομεροί δεινόσαυροι της Παταγονίας!


Τα εκθέματα φιλοξενούνται ήδη από την 1η Οκτωβρίου 2012 ως 31 Μαρτίου 2013 στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή, σε μια έκταση μεγαλύτερη των 1.000 τετραγωνικών μέτρων (δίπλα στο Badminton), φιλοδοξώντας να κερδίσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων από όλη την Ελλάδα, που θα περιηγηθούν στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του κτιρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, κλικ εδώ!

Για τους μικρούς και μεγάλους φίλους από τη Θεσσαλονίκη, ήδη από χθες και όλες τις καθημερινές μέχρι τις 21/10, ο Cosmos της LEGO® σας περιμένει από τις 13:00 έως τις 20:00, ενώ το Σάββατο από τις 11:00-19:00 και την Κυριακή από τις 11:00-15:00. 




Καλή διασκέδαση :)


Δεν υπάρχουν σχόλια: