Βιογραφικό

Η Ιωάννα Τσούκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Αποφοιτώντας από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ν. Ιωνίας Βόλου, εισήχθη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βόλος), απ’ όπου αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 8.3.

Από το τέλος των σπουδών της μέχρι σήμερα έχει εργαστεί ως ειδική παιδαγωγός σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης, στα Χανιά Κρήτης, τη Δυτική και Ανατολική Αττική, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και στο χώρο του εθελοντισμού σε διάφορους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά με δυσκολίες λόγου, γραφής, μάθησης, καθώς και σχολικής προσαρμογής, προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3-17 ετών) και τις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ειδική Αγωγή" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τ.Ε.Α.Π.Η.).

Το παρόν ιστολόγιο, κάθε άλλο παρά γράφεται από τη θέση της "αυθεντίας". Πρόκειται για απλές διαπιστώσεις, ιδέες και προτάσεις, που έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικές, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε συνθήκες και το κάθε παιδί ξεχωριστά.


Ιωάννα Ν. Τσούκα
Δασκάλα ειδικής αγωγής
Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
(Π.Ε. 71)

Δεν υπάρχουν σχόλια: