Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Ας μιλήσουμε για τον τραυλισμό...

 Αναδημοσιεύω το Δελτίο Τύπου σχετικά με κάποιες εκδηλώσεις για τον τραυλισμό υπό την εποπτεία του Κέντρου Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού:"Το Κολέγιο Ρόδου διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις διαταραχές ροής της ομιλίας με προσκεκλημένο ομιλητή τον λογοθεραπευτή κ Γιώργο Φούρλα, διευθυντή του Κέντρου Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς παιδιών που τραυλίζουν, εφήβους και ενήλικες που τραυλίζουν, σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, σε παιδιάτρους και στο ευρύ κοινό.
Επίσης διοργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήριο για τους λογοθεραπευτές του νησιού και άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας την Κυριακή 29/4/12

Ας μιλήσουμε για τον τραυλισμό...
Σάββατο 28 Απριλίου 2012
17.30-20.00

Πρόγραμμα
17.30-17.45  Εισαγωγή:  "Ο τραυλισμός στο σχολικό πλαίσιο",
Ελένη Ζαΐρη, λογοθεραπεύτρια – Νατάσα Καραγιαννάκη, ψυχολόγος.
17.45-18.00  Προβολή της ταινίας του Erik Lamens “To speak”
18.00-19.00  "Ας μιλήσουμε για τον τραυλισμό…"
Γιώργος Φούρλας, θεραπευτής λόγου και ομιλίας.
19.00-20.00  Συζήτηση με το κοινό – απαντήσεις σε ερωτήσεις.

Περιεχόμενο ομιλιών: Οι διαταραχές λόγου και ομιλίας στο σχολικό πλαίσιο, δουλεύοντας με παιδιά με διαφορετικότητα, περιγραφή των διαταραχών ροής της ομιλίας, κατηγοριοποίηση και κύρια χαρακτηριστικά κάθε διαταραχής, η εξέλιξη των διαταραχών ροής της ομιλίας από την βρεφική και την προσχολική ηλικία μέχρι την ενήλικη ζωή, ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την αιτιολογία, τρόποι παρέμβασης σε κάθε ηλικιακή ομάδα, συμβουλές-κατευθύνσεις για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προβολή βίντεο, ερωτήσεις-απαντήσεις.

«Τι μπορώ να κάνω με τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενηλίκους που τραυλίζουν»
Εργαστήριο για επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς.
Κυριακή 29 Απριλίου 2012  8.45-13.00
 Εισηγητής: Γιώργος Φούρλας
Το εργαστήριο απευθύνεται σε λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, παιδιάτρους, εκπαιδευτικούς, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και σε όλους όσοι έχουν επαγγελματική επαφή με παιδιά και ενηλίκους που τραυλίζουν. Το εργαστήριο έχει αλληλεπιδραστικό χαρακτήρα. Τα επιστημονικά  και ερευνητικά δεδομένα συζητούνται σε συνδυασμό με την παρουσίαση κλινικών περιστατικών και βιντεοσκοπημένου υλικού. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιολογήσουν, να σχολιάσουν και να συζητήσουν τα δεδομένα με βάση τη δική τους  εμπειρία και γνώση και να συμμετέχουν με αυτόν τον τρόπο στην τελική διαμόρφωση του περιεχομένου του εργαστηρίου.
Πρόγραμμα
8.45 – 9.00 Προσέλευση - Εισαγωγή
9.00-10.00 Θεωρητικό πλαίσιο
10.00-10.45 Θεραπευτικές προσεγγίσεις για τα παιδιά σχολικής ηλικίας τους εφήβους και τους ενηλίκους.
10.45 – 11.05 Διάλλειμα
11.15-12.15 Παρουσίαση – ανάλυση περιστατικών
12.15 – 13.00  Κλινικά θέματα – συζήτηση

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
Υπεύθυνη κ.Ζαϊρη"

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κέντρου, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: