Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού στην Τεχνόπολη

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΜΠΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» θα πραγματοποιήσει Διήμερες δράσεις για την Συμβολή των Σκύλων Οδηγών/Βοηθείας στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση των ατόμων με προβλήματα όρασης και άλλων Αναπηριών.


Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013, και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί παράλληλα Ημερίδα για τον Ρόλο των ζώων στην Θεραπεία, αποκατάσταση και αυτόνομη διαβίωση των ατόμων με Αναπηρίες, θα παρουσιαστεί το έργο του «Κέντρου ΣΚΥΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» και θα γίνει τελετή παράδοσης του Σκύλου Οδηγού MELITTA σε τυφλό χρήστη!

Τις πρωινές ώρες της 14ης Οκτωβρίου καθώς και όλες τις ώρες της 15ης Οκτωβρίου θα γίνονται δράσεις και επιδείξεις δεξιοτήτων από τους σκύλους οδηγούς σε μαθητές σχολείων και σε ευρύτερο κοινό. Λεπτομερές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στη σελίδα του event facebook.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΜΠΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ», ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2008 και τον Οκτώβριο του 2011 ξεκίνησε ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχοντας ως βασικό στόχο την εκπαίδευση Σκύλων Οδηγών, με Υπεύθυνο Εκπαίδευσης τον κον Peter Lasaroms, Ολλανδό εκπαιδευτή σκύλων οδηγών, προκειμένου μετά την εκπαίδευσή τους οι Σκύλοι Οδηγοί να παραδίδονται σε τυφλούς χρήστες.

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από 8 εταίρους που είναι οι επίσημοι φορείς του χώρου των τυφλών και από άλλους 2 εταίρους που δραστηριοποιούνται σε θέματα εκπαίδευσης σκύλων και φιλοζωϊας.
Οι Φορείς που συμμετέχουν είναι οι Φορείς των Τυφλών, Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών ΚΕΑΤ, Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, ΕΣΑΜΕΑ, Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ΕΟΤ, Φάρος Τυφλών Ελλάδος, ΦΤΕ, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών ΠΣΤ, Πανελλήνια Ενωση Αμφιβληστροειδοπαθών ΠΕΑ και το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων ΕΚΕΣ και ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων και Περιβάλλοντος Νομού Αττικής «Δικαίωμα Ζωής».

Ώρες λειτουργίας :
Δευτέρα 14.10: 10:00-21:00
Τρίτη 15.10: 10:00-19:00 


Κέντρο Σκύλων Οδηγών: Βερανζέρου 31, Αθήνα / Τηλ: 210-5200140 / E-mail: info@greekguidedogs.com 
Τηλ. 210- 5200140 Ζ. Γερουλάνου, Δ. Δέδε


Για περισσότερες πληροφορίες και για να διαβάσετε ολόκληρο το δελτίο τύπου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα "Τεχνόπολις - Γκάζι" εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: