Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

"Το Εκπαιδευτικό Μουσείο" στο Μουσείο Μπενάκη

Ημερίδα "Το Εκπαιδευτικό Μουσείο"

Καινοτομίες και Τεχνολογίες που Μεταμορφώνουν 
τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα των Μουσείων

Ο ρόλος του μουσείου έχει εξελιχθεί από την αρχική του λειτουργία ως χώρος συλλογής και έκθεσης αντικειμένων τέχνης και ευρημάτων φυσικής ιστορίας σε κάτι πολύ ευρύτερο: ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο, ένα πολιτιστικό κέντρο, έναν χώρος κοινωνικών εκδηλώσεων, ένα μνημείο πολιτικής και πολιτιστικής υπερηφάνειας. 



Στο τρίτο σε συνέχεια συνέδριο που πραγματοποιείται πάνω στις πρακτικές διοίκησης μουσείων, επιμελητές και διοικητικό προσωπικό μουσείων και πολιτιστικών οργανισμών, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις νέες εξελίξεις στον χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική. Το συνέδριο θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, και στη χρήση εργαλείων όπως το Facebook, το Twitter, το Pinterest, και το Kickstarter για να προσελκύσουν τα μουσεία μεγαλύτερο κοινό, να ερμηνεύσουν τις συλλογές τους, ακόμη και να χρηματοδοτήσουν τις εκθέσεις τους.

Το συνέδριο, που διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη, την Πρεσβεία των ΗΠΑ και το Βρετανικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17/10/2013 στο Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο της Οδού Πειραιώς, από τις 10:00 μέχρι τις 17:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Μπενάκη εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: