Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Βιωματικό σεμινάριο Δεκτικής Μουσικοθεραπειας

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΕΚΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011
10:00 - 14:00

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Μαρίας Λιονέττι
Θουκυδίδου 39 - (2os όροφος), Αλιμος
Τηλ: 210.98.27.790


Εισηγήτρια
Ευαγγελία Παπανικολάου: Μεταπτυχιακό Μουσικοθεραπείας (ΜΑ) Παν. Roehampton (Surrey, UK), και Msc Κλινικών Νευροεπιστημών και Ανοσολογίας. Εξειδικευμένη θεραπεύτρια (FAMI) και βοηθός εκπαίδευσης της μεθόδου δεκτικής Μουσικοθεραπείας Guided Imagery and Music (GIM). Επιστημονική συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της μονάδας Β Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Διάγνωσης και Θεραπείας «Έρεισμα». Ιδρυτική πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ).

Το σεμινάριο αποτελεί μια σύντομη εισαγωγή στις αρχές της δεκτικής μουσικοθεραπείας (μουσική ακρόαση) και ειδικότερα στη μουσικοθεραπεία Guided Imagery and Music (GIM), μια από τις 5 παγκοσμίως αναγνωρισμένες προσεγγίσεις μουσικοθεραπείας. Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο, με ένα συνδυασμό από διάφορες τεχνικές, με σκοπό την εξερεύνηση διαφόρων τρόπων με τους οποίους λειτουργεί η μουσική ξεχωριστά για τον καθένα από εμάς.
Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τις χρήσεις της μουσικής στη θεραπευτική διαδικασία, όπως επίσης και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, μουσικούς, παιδαγωγούς και γονείς. Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες για τη συμμετοχή στο εργαστήριο.

Κόστος συμμετοχής 60 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής : Στα τηλεφωνα 210 8025536 και 697 2234171 (Ε.Παπανικολάου)
και στο musictherapy.news@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: