Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου ΟΜΚΕ - Επιστολή Ε.Σ.Α.μεΑ. - Μήνυμα Δημήτρη Ανυφαντάκη

Το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος για το Πανελλήνιο - Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι φορείς - μέλη της για την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010 (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες).



Δελτίο Τύπου

Πανελλήνιο Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο

Παρασκευή, 3 Δεκέμβρη 2010 – Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Πλατεία Συντάγματος
Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) συμμετέχει στο Πανελλήνιο–Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο, που διοργανώνουν η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι Φορείς-Μέλη της, στην Πλατεία Συντάγματος, για να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία και την Κοινωνία τη θέσπιση ενός εθνικού προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία.
Σε αυτό το Συλλαλητήριο η ΟΜΚΕ καλεί όλους τους Κωφούς και Βαρήκοους πολίτες, νέους, ηλικιωμένους, γυναίκες και άντρες, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, να διεκδικήσουν από την πολιτεία τη λήψη των μέτρων που θα αποτελέσουν ισχυρό δίχτυ προστασίας εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Διεκδικούμε:
▪ τη συνταγματική κατοχύρωση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας
▪ την επικύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία
▪ τη λήψη οικονομικών μέτρων για την εισοδηματική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους
▪ την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει διαχρονικά τα άτομα με αναπηρία και λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις
▪ τη διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αρχών που θα οδηγεί τα άτομα με αναπηρία σε αξιοπρεπή ζωή, με πρώτο μέτρο την επαναφορά των δώρων και επιδομάτων αδείας σε όλους τους συνταξιούχους με αναπηρία και τους εργαζόμενους με αναπηρία
▪ την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δωρεάν χορήγηση όλων των απαιτούμενων τεχνικών και τεχνολογικών μέσων
▪ τη θέσπιση νομοθεσίας ίσης μεταχείρισης σε όλους τους τομείς (εκπαίδευση, Κοινωνία της Πληροφορίας κλπ.).
Προσοχή: Η προσυγκέντρωση της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στη γωνία Σταδίου και Αιόλου (Notos Galleries), ώρα 09:00.
Κάντε την επιτυχία αυτού του Συλλαλητηρίου προσωπική σας υπόθεση!"

Πηγή: www.omke.gr


Η επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ.


Επιστολή Φορείς Μέλη ΕΣΑμεΑ 2010 -




Και εδώ η επιστολή του Δ. Ανυφαντάκη, Δημοτικού Συμβούλου δήμου Φυλής, ενός νέου πολιτικού με εξαιρετικές προοπτικές, αν κρίνω από το μήνυμά του για την 3η Δεκέμβρη!

Αρκεί να μη μένουμε μόνο σε μηνύματα, έχω να προσθέσω, αλλά να κάνουμε καθημερινή σημαία μας τον αγώνα για
:

Αυτονομία - Ανεξαρτησία - Προσβασιμότητα - Συμμετοχή - Ένταξη


Το μήνυμα (και εδώ):


"Το θέμα της αναπηρίας αφορά όλους τους τομείς πολιτικής. Ενιαίος συνδυασμός και διάχυση της διάστασης της αναπηρίας σε όλες τις πολιτικές, με ισότιμη συμμετοχή στο διάλογο της πολιτείας και των αντιπροσωπευτικών οργάνων των Α.μ.Ε.Α., πρέπει να αποτελεί κεντρικό στόχο κάθε εθνικής ή τοπικής προσπάθειας για την χωρίς περιορισμούς ένταξη και αυτόνομη διαβίωση των ανθρώπων αυτών σε όλες τις κοινωνικές δομές και δραστηριότητες. Το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να αντικαταστήσει το ασφυκτικό και ρατσιστικό μοντέλο διαχείρισης της αναπηρίας ή/και της διαφορετικότητας, θέτοντας στόχους μάθησης σε κάθε βαθμίδα και δυνατότητα προσαρμογής του σχολείου στις ανάγκες των μαθητών και των γονέων, των κλίσεων, των ενδιαφερόντων και της δημιουργικότητας όλων των μαθητών. Μέτρα όπως η θέσπιση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία, η δημιουργία ειδικού νομικού πλαισίου για την απασχόληση και την κατάρτιση ατόμων με αναπηρία, η ένταξη των Α.μ.Ε.Α. στο σύστημα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η αναμόρφωση της επιδοματικής πολιτικής με βάση τη βαρύτητα της αναπηρίας, η πρώιμη διάγνωση - έγκαιρη παρέμβαση ως βασικότερος άξονας αποτελεσματικότερης αποκατάστασης και ένταξης, οι στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους, οι ασφαλιστικές ρυθμίσεις και η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη συμπράξεων, στο πλαίσιο του κοινωνικού δικτύου παρέμβασης, μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία υπηρεσιών μικρής κλίμακας (κέντρα ημερήσιας φροντίδας, συμβουλευτικοί σταθμοί και άλλα), καθώς και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα άτομα με χρόνιες παθήσεις, πρέπει να αποτελέσουν στρατηγικούς στόχους για την εξασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στη μάθηση για όλα τα παιδιά, μέσα από ένα δημόσιο σύστημα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ενσωματωμένο στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, με προσανατολισμό το μέλλον του μαθητή, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και δίνοντας προτεραιότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των παιδιών με αναπηρία. Η ομαλή ένταξη των μαθητών αυτών στο κοινωνικό σύνολο είναι ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας και η εκπαίδευση εδώ οφείλει να αποτελέσει τον ανοιχτό δρόμο που θα κάνει τους ανθρώπους αυτούς μέλη μιας κοινωνίας δίκαιης, που θα δίνει δουλειά και ασφάλεια σε όλους.


Δημήτρης Α. Ανυφαντάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φυλής
(τοπικός σύμβουλος Άνω Λιοσίων)
Εκπαιδευτικός Π.Ε. (Δάσκαλος)"



Δεν υπάρχουν σχόλια: