Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

1ο Φεστιβάλ Αμυμώνης Θεσσαλονίκης





Το 1ο Φεστιβάλ Αμυμώνης - Θεσσαλονίκης είναι πλέον γεγονός!

Θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά, από 16 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου.

Αναδημοσιεύω αυτούσιο το Δελτίο Τύπου:

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΑΜΥΜΩΝΗ & ΦΙΛΟΙ»

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2006, από οικογένειες παιδιών που εκτός από προβλήματα όρασης έχουν και πρόσθετες αναπηρίες (νοητική υστέρηση, αυτισμός, νευρολογικές διαταραχές, κ.ά.). Βασικοί στόχοι του είναι η μέριμνα για ισότιμη εκπαίδευση, κοινωνικοποίηση, ημιαυτόνομη διαβίωση τυφλών πολυανάπηρων ατόμων, καθώς και ενδυνάμωση και στήριξη των οικογενειών τους.

Από την ίδρυση του Συλλόγου, οι προσπάθειές μας έχουν στραφεί κυρίως στην ανέγερση και λειτουργία ενός Κέντρου εξειδικευμένου στην Εκπαίδευση τυφλών πολυανάπηρων παιδιών. Σήμερα, έχουμε στα χέρια μας την οικοδομική άδεια και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το κτίσιμο του Κέντρου σε οικόπεδο 376 τ.μ. που μας παραχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς.

Θέλοντας να γιορτάσουμε το γεγονός αυτό μαζί με μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα 4ήμερο φεστιβάλ, από 16 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου 2010 στο στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς που παραχωρεί το χώρο και μέρος του απαραίτητου εξοπλισμού.

Ο τίτλος «1ο φεστιβάλ Αμυμώνη & Φίλοι» δείχνει ότι πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια με τη συμπαράσταση και την εθελοντική συμμετοχή πολλών φίλων, ομάδων αλλά και μεμονωμένων ατόμων.

Εκτός από την ενημέρωση για την ανέγερση του Κέντρου Εκπαίδευσης τυφλών πολυανάπηρων ατόμων που ξεκινάμε αυτή την περίοδο, ο κύριος σκοπός του φεστιβάλ θα είναι να προσφέρουμε στους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να διασκεδάσουν δημιουργικά, συμμετοχικά και όμορφα.

Άτομα και ομάδες με εμπειρία χρόνων σε παρόμοιες εκδηλώσεις, βοηθούν αφιλοκερδώς στη διοργάνωση και προετοιμασία του φεστιβάλ που θα λειτουργεί από 5.30 μ.μ. μέχρι 11.30 μ.μ. και επιθυμία μας είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατό περισσότερους επισκέπτες.

Γενικό πλάνο των εκδηλώσεων

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8.00 μ.μ. με μουσική και τραγούδια από τον Παντελή Θαλασσινό, τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου και νεανικά συγκροτήματα της πόλης μας.

Τις επόμενες 3 μέρες, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 17 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 5.30 μ.μ. με ψυχαγωγικές δράσεις και καλλιτεχνικά δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους μέχρι τις 8.00 μ.μ.

Κατασκευές αναμνηστικών αντικειμένων από διάφορα υλικά, δημιουργίες με πηλό, σκίτσα, ζωγραφιές, παιχνίδια δημιουργικής γραφής, διασκεδαστικά πειράματα, ομαδική διασκέδαση, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, βιωματικά παιχνίδια, θα είναι μέσα στο πρόγραμμα του 3ημέρου.

Στις 8.00 μ.μ. θα αρχίζει το μουσικό πρόγραμμα που θα διαρκεί μέχρι τις 11.30 μ.μ.. Νεανικά κυρίως μουσικά σχήματα της πόλης μας θα μας προτείνουν να διασκεδάσουμε με μια ποικιλία ειδών μουσικής, όπως hip hop, ελληνικό και ξένο ροκ, rock nroll, έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, ρεμπέτικα, παραδοσιακούς και ethnic ρυθμούς, με πολλές εκπλήξεις.

Φιλική συμμετοχή θα έχουν γνωστοί έλληνες τραγουδιστές και δημιουργοί, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις προσπάθειές μας.

Μέσα στις δράσεις του 4ημέρου περιλαμβάνονται επίσης:

· Δημιουργία graffiti από νέους δημιουργούς.

· Προβολές ταινιών μικρού μήκους, συζητήσεις, βιωματικές δράσεις, ενημερωτικές παρουσιάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του φεστιβάλ.

· Ενημέρωση για τις δράσεις της «Αμυμώνης Θεσσαλονίκης» και των ομάδων που συμμετέχουν.

· Λειτουργία αναψυκτηρίου και ψησταριάς, με σκοπό την ικανοποίηση των συμμετεχόντων και την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας.

Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα τα έντυπα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε μέρας και θα διανεμηθούν σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα σταλεί νέο δελτίο τύπου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, γονείς και φίλοι του Συλλόγου μαζί με εθελοντές, θα προσπαθήσουν για την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η είσοδος των ενηλίκων στο χώρο του φεστιβάλ θα συνδυάζεται με το συμβολικό χρηματικό ποσό των 5€ ως οικονομική ενίσχυση προς το Σύλλογο, για κάλυψη των εξόδων της διοργάνωσης.

Ετοιμάζουμε με πολλή αγάπη και μεράκι ένα πρόγραμμα που πιστεύουμε ότι θα ευχαριστήσει όσους παρευρεθούν και θα μας βοηθήσει να περάσουμε όλοι όμορφα μέσα σε ένα κλίμα αλληλοσεβασμού και αποδοχής.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους συμπολίτες μας (και όχι μόνο) να έλθουν στο στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ. και από την Παρασκευή 17 μέχρι και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 από τις 5.30 μ.μ. μέχρι το βράδυ, για να περάσουν αξέχαστες στιγμές.

Σας περιμένουμε

Το Δ.Σ. του Συλλόγου"





Να είστε εκεί, αξίζει να στηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια!




Δεν υπάρχουν σχόλια: