Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Σεμινάριο TEACCH από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων


Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας, στις 3, 4 & 5 Σεπτεμβρίου 2010 τριήμερο Σεμινάριο για το πρόγραμμα ΤΕACCH. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Λογοπεδικοί, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Δάσκαλοι, κ.λ.π.) καθώς και σε γονείς παιδιών με αυτισμό.



Λίγα λόγια σχετικά με το Πρόγραμμα:

Το Πρόγραμμα TEACCH έκανε την εμφάνισή του τη δεκαετία του 1970 με τον καθηγητή ψυχιατρικής Eric Schopler, τον οποίο διαδέχθηκε ο καθηγητής Gary Mesibov.

Σύμφωνα με τη δομημένη προσέγγιση, ο αυτισμός θεωρείται ως μια διαταραχή της ανάπτυξης, με ιδιαίτερα γνωστικά χαρακτηριστικά. Τα άτομα με αυτισμό έχουν έναν ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο σκέψης, ο οποίος είναι αποδεκτός και σεβαστός. Ο αυτισμός, σύμφωνα με την προσέγγιση TEACCH, χαρακτηρίζεται ως μια διαφορετική «κουλτούρα», καθώς τα άτομα με αυτισμό έχουν κοινά γνωστικά χαρακτηριστικά και σχετικά όμοιες συμπεριφορές.

Η εφαρμογή της δομημένης προσέγγισης της διδασκαλίας βασίζεται σε μία συνεχή και συστηματική αξιολόγηση που εστιάζεται στις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών με αυτισμό.

Σύμφωνα με τη Μέθοδο Δομημένης Διδασκαλίας, τα στοιχεία που πρέπει να υπογραμμιστούν είναι τέσσερα: η δόμηση του περιβάλλοντος της τάξης, το ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της τάξης, το εξατομικευμένο σύστημα εργασίας και το δομημένο εκπαιδευτικό υλικό.




Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με το σεμινάριο, κλικ εδώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: